0653140010 info@thissiteup.nl
HEMA Support Office

HEMA Support Office

HEMA Support Office

Interim e-Commerce management

Voor een periode van 15 maanden binnen de transformatie van HEMA naar een omni-channel retailer als Head of Online Trading (P&L) en Business Owner verantwoordelijk geweest voor het opstellen en de implementatie van de business requirements van online sales.

Binnen een periode van 15 maanden binnen de transformatie van HEMA naar een omni-channel retailer als Business Owner verantwoordelijk geweest voor het opstellen en de implementatie van de business requirements van online sales binnen het nieuwe omni-channel platform. Tevens in deze periode verantwoordelijk geweest voor de opzet en de aansturing van een migratieteam (6FTE) in nauw samenwerking met de Product Owners.

De opdracht om binnen het nieuwe omni-channel platform ervoor te zorgen dat alle wensen en eisen van de e-Commerce afdeling werden opgenomen hebben we uitgevoerd door vanuit de organisatie een migratieteam (6FTE) samen te stellen welke in nauwe samenwerking met de Product Owners ervoor zorg hebben gedragen dat op een Agile manier de migratie succesvol is verlopen

In deze periode tevens verantwoordelijk geweest voor resultaten van de webshops Hema.nl, Hema.be, Hema.de, Hema.uk en Hema.fr.

Managing team van 21 FTE met 5 direct reports. Lid van het e-Commerce MT.

Kruitbosch Fietsen

Kruitbosch Fietsen

Kruitbosch Fietsen

Consultancy & IT Advies

Kruitbosch is een Nederlandse fabrikant van de fietsmerken ‘Cortina’ en ‘Alpina”. Als onderdeel van hun herpositionering moest ook het bestaande dealerportal op nieuw worden uitgevonden. Het oude bestaande portal betrof een off-line applicatie dat lokaal bij de dealer op zijn PC draaide  en via een ‘dail-in’ verbinding dagelijks orders aanleverde in het ERP.

Middels diverse workshops met medewerkers (binnen- en buitendienst) werden de diverse persona’s ontwikkeld waarlangs vervolgens de customer journey is uitgetekend. Op basis hiervan is er gekeken naar de verschillende behoefte en hoe deze het beste technisch ingevuld kunnen worden.

Vervolgens zijn er z.g.n. wire-frames gemaakt en een aantal designs waarna in verschillende brainstorm sessies de puntjes op de i werden gezet. Ondertussne was de keuze voor de IT infrastructuur gemaakt en ook de leverancier van het nieuwe platform.

This Site Up heeft in deze, in samenwerking met De Nieuwe Zaak consultants, een coördinerende en adviserende rol gehad.

 

PPG Coating

PPG Coating

PPG Coating

Consultancy

PPG is werelds grootste verffabrikant en in deze veranderende wereld wilde de marketing afdeling meer grip krijgen op de uiteindelijke gebruiker.

In opdracht is in samenwerking met een extern bureau eerst een zgn 'field research' uitgevoerd waarbij verschillende afnemers van PPG werden geïnterviewd met als doel het verzamelen van informatie omtrent een mogelijk kanaalconflict.

Na het terugkoppelen van de feedback is er een strategie ontwikkeld waarbij PPG, naast een rechtstreeks levering aan consumenten, ook inzicht gaat krijgen in de klantdata. Uiteraard alles in overeenstemming met hun reeds bestaande verkoopkanaal

This Site Up heeft als sparringspartner en consultant aan deze opdracht deelgenomen.

Goossens wonen & slapen

Goossens wonen & slapen

Goossens wonen & slapen

Interim e-Commerce manager

In een periode van 7 maanden als Head of e-Commerce & Omni-Channel verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en implementatie van een Omni-Channel strategie. Hierbij omzet en budget verantwoordelijk voor de online verkoop via eigen- en derde webshops.

In deze interim periode is tevens een groot deel van de tijd besteed in een advies functie naar de directie omtrent de long-tail ontwikkelingen en de veranderende cultuur in de e-commerce branche algemeen en de woonbranche in het bijzonder.

Tijdens deze periode is er een e-commerce afdeling gevormd en zijn de eerste stappen gezet in de selectie van een nieuw e-commerce platform, PIM, CRM en E-mail software. Het totale e-commerce team bestond uit 4 fte.