0653140010 info@thissiteup.nl

Autostyle.nl

Consultancy & IT advies

Autostyle is wellicht een van Nederlands grootste distributeurs in de automotive. Als onderdeel van Service Best bedienen zij nagenoeg elke auto accessoire handelaar in Nederland maar ook in de rest van de wereld. Als traditionele distributeur was het tijd voor een herziene versie van hun diensten portfolio. De interim directeur had een duidelijke visie en wilde naar een dropshipment structuur en een service waarbij ook de een webshop voor de vakhandel door Autostyle geleverd kan worden.

Na een korte analyse is in samenwerking met de bestaande leverancier (MediaCT) van het (toen nog) Magento 1.9 platform de structuur anders opgezet en als een multistore inrichting opgeleverd. Vervolgens is er een service opgericht waarbij een vakhandelaar een ‘eigen’ webshop via Autostyle kon afnemen tegen een vast bedrag per maand en met zijn eigen front-end. Het technische beheer en de front-end aanpassingen zaten in het vaste maand bedrag opgenomen.

Momenteel draait het platform met 243 ‘webshops’. This Site up heeft hier geadviseerd in de inrichting, het distributiemodel en de opzet van de serviceafdeling e-commerce.