0653140010 info@thissiteup.nl

Efficiëntie is een proces

Proces analyse
  • Van product management tot logistiek
  • Kennis van B2C, B2B als B2B2C
  • Klant centrale aanpak

Hoe zorg ik voor een zo’n efficiënt mogelijk klantproces?

Een efficiënt proces klinkt heel logisch, maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat de logica vaak ver te zoeken is indien er in je organisatie mensen zijn die als enige weten hoe een bepaald excel bestand in elkaar zit of hoe een synchronisatie werkt. Op zich allemaal heel verklaarbaar en het werkt. Maar hoeveel snelheid zit hierin en wat is de schaalbaarheid van zo’n ‘Chinese invoer interface’?

De angst van loslaten!

Dit is een legitieme zorg. Immers deze mensen of dit proces werkt al jaren zo en zelf de calamiteiten zijn onder controle. Toch komt we regelmatig deze zorg van het management ter spraken als we het over een transitie gaan hebben. Men realiseert maar al te goed dat ze moeten veranderen en dat het proces nu een blokkade is. Het ontbreekt ze op dat punt aan diepere kennis van het huidige proces en worden door de ‘angst cultuur’ in hun greep gehouden.

Een proces analyse door This Site Up gebeurd op de werkvloer door tijdelijk mee te draaien in het proces en door een dialoog met de gebruikers van het proces. Door het gesprek zal snel duidelijk worden waarom het proces niet gewijzigd kan worden, maar ook wat de gebruikers van het proces zelf voor oplossing voor ogen hadden. Vaak is men zich er wel van bewust dat het anders moet, maar heerst weer de angst dat hun baan overbodig wordt.

Op basis van de verzamelde informatie en de eigen bevindingen kan dan een plan van aanpak worden gemaakt dat onderdeel wordt de de totale transitie. Vaak is een proces analyse een onderdeel van een re-Platforming en volgt hierna een e-Commerce IT advies gecombineerd met een aantal e-Commerce workshops voor het creëren van het juiste draagvlak.

Enthousiasme werkt aanstekelijk

Om mensen enthousiast te maken voor verandering moet je zelf overlopen van enthousiasme. Je moet geloven in de verandering en het daar bij horende proces. Wilt u weten hoe je enthousiast kan worden van een efficiënt proces? Bel dan direct met onze ras optimist Marcel  via 0653-140010

U bent overduidelijk nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en de uitgebreide kennis van This Site Up. U heeft nu twee mogelijkheden. Eerst even kijken welke klanten wij reeds geholpen hebben of direct contact opnemen (dit lijkt ons de beste keus).